GTA top 7
review review
review review
review review
review De vetste GTA games hier op GTAwereld.nl, check ze nu!
Aanbieding van de maand
Grand Theft Auto V
  • Beste graphics tot nu toe
  • Gigantisch veel missies
  • Uren speelplezier

GTA VC - Spelinformatie

In oktober 2002 keert Vice City terug in de Grand Theft Auto series. Het fictieve Miami staat nu centraal in GTA Vice City, waar je teruggaat naar het jaar 1986. GTA Vice City bleek achteraf zo'n populair spel, dat er tevens een extra spel over Vice City in de reeks erbij kwam. Deze kreeg de naam GTA Vice City Stories. Beide spellen werden op de Playstation 2 uitgebracht, maar Vice City Stories was vooral een spel dat voor het handheld apparaat PSP werd uitgebracht.

GTA Vice City

Zoals eerder gezegd speelt Vice City zich af in 1986 en werd uitgebracht voor PC, PS2 en Xbox, net als zijn voorloper GTA III. Je speelt met Tommy Vercetti, die een actief lid is van de maffia in Vice City. Vice City is een spel waarmee duidelijk werd dat de Top-Down view voor de grote game consoles niet meer terug zal keren in de Grand Theft Auto reeks. Wat ook leuk was om te merken in het spel, is dat deze volledig is gemaakt volgens die typische tachtiger jaren stijl, te herkennen aan de kleding, het straatbeeld en de muziek op de radiozenders in het spel.

De gameplay bleek hetzelfde als bij GTA III, met verschillende missies die je voor bepaalde opdrachtgevers moet uitvoeren, met slechts de hoofdrolspeler als uitvoerder. Het grote verschil zit alleen in de verschillende soorten wagens en wapens waartoe je nu de beschikking hebt en dat is juist waarom Grand Theft Auto Vice City zo'n groot succes werd. Bij GTA Vice City kan je tevens ook weer genieten van de verschillende submissies, waar je als werknemer je 'werk' kan doen op een aparte manier. Misdaad en vegas gokken loont echt in dit spel.

GTA Vice City Stories

GTA Vice City Stories speelt zich 2 jaar eerder af dan zijn 'grote broer' en is een duidelijk verbetering van de graphics in de handheld gamingwereld. Anders dan Vice City speel je hier de rol van Vin Vance. Met 59 hoofdmissies heb je wel minder missies dan de gemiddelde GTA game, maar dit betekent zeker niet dat je minder plezier zult beleven.