GTA top 7
review review
review review
review review
review De vetste GTA games hier op GTAwereld.nl, check ze nu!
Aanbieding van de maand
Grand Theft Auto V
  • Beste graphics tot nu toe
  • Gigantisch veel missies
  • Uren speelplezier

GTA SA - Spelinformatie

Volgens velen de meest populaire GTA-game ooit gemaakt en bevestigd, doordat GTA San Andreas het populairste Playstation 2 spel aller tijden is, met maar liefst 17,33 miljoen verkochte exemplaren. Het succes van GTA San Andreas is een ervaring op zich. Het spel is de laatste in de GTA III-eta en wederom in 3D weergegeven. GTA San Andreas richt zich niet op 1 stad, zoals GTA III en Vice City. Je speelt als het ware in een staat, genaamd San Andreas. Hier vindt je 3 grote steden, namelijk Los Santos (gebaseerd op Los Angeles), San Fierro (San Francisco) en Las Venturas (Las Vegas). Dit zorgt ervoor dat het spel enorm groot is en de missies bijna eindeloos. San Andreas was in GTA I nog een verbastering van San Francisco, maar wees niet verward. Dit is nu een staat en geen stad.

Op 26 oktober 2004 werd GTA San Andreas voor het eerst gereleased voor de Playstation 2 in de regio Noord-Amerika. Andere regio's en consoles zouden snel volgen, waardoor het succes wereldwijd ongekend was.

De gameplay bestaat weer uit de welbekende verhaallijn, waar je deze keer de rol van Carl (CJ) Johnson op je neemt. Alle missies worden uitgevoerd door verschillende opdrachtgevers. In het begin van het spel heb je alleen toegang tot Los Santos, je moet een groot aantal missies voltooien voordat de grenzen van San Fierro en Las Venturas beide open zijn. Als je toch over de grens heen gaat terwijl de 2 laatste steden nog niet zijn vrijgespeeld, heeft dat een 5-sterren wanted level tot gevolg.

Geld en respect zijn steeds meer van grote waarde in het spel. Bij voldoende respect kan je sneller door het spel heenkomen. Ook alle submissies zijn weer aanwezig en kun je de criminaliteit 'bestrijden' door verschillende banen aan te nemen. Daarnaast is het ook leuk om te vermelden dat de submissies wel zijn uitgebreid. Zo kun je nu onder meer een inbreker, pimp of trucker worden.  Multiplayer modus is ook veranderd. Als je nu naar een desbetreffend dorpje rijdt net buiten de stad, kun je een nieuwe character aannemen die naast CJ de stad terroriseert. Hou in gedachte dat je dan geen missies kan uitvoeren.

Vernieuwingen:
Hoofdrolspeler kan een vriendin krijgen
verschillende scholen zoals een rijschool
Nieuwe submissies
Zogenaamde modshops om je auto te veranderen.

GTA San Andreas is revolutionair en geeft Action-Adventure een nieuwe dimensie en een extra portie populariteit.