GTA top 7
review review
review review
review review
review De vetste GTA games hier op GTAwereld.nl, check ze nu!
Aanbieding van de maand
Grand Theft Auto V
  • Beste graphics tot nu toe
  • Gigantisch veel missies
  • Uren speelplezier

GTA III - Spelinformatie

GTA III, wat de meeste GTA-fans betreft als een ware revolutie binnen de GTA reeks wordt gezien, vanwege de overstap van de toen nog welbekende Top-Down view naar de Third Person view. Third person view betekent dat je de hoofdpersoon in het spel vanaf de rug ziet en hem zo kan besturen. De Top-Down view zou 1x terugkeren bij GTA Advance, maar dit was slechts eenmalig.

GTA III is ook de eerste versie die dus voor het grootste gedeelte in 3D is gemaakt. De hoofdrol in de game wordt ingevuld door Claude, maar het is niet bekend of dit personage exact dezelfde is als in GTA II.

GTA III werd exact 2 jaar na GTA II uitgebracht voor PC, Playstation, Xbox en Macintosh. Om het 10-jarige jubileum van het spel te vieren werd in 2011 een iOS en Android versie gemaakt voor smartphones en tablets.

Het spel wordt gespeeld in Liberty City, die bekend is uit de eerste serie van Grand Theft Auto. De stad heeft echter nauwelijks kenmerken uit de eerste GTA. Liberty City is nu in gedeeld in 3 verschillende stadsdelen en alle missies zijn weer door alle stadsdelen heen verspreid. Zoals eerder vertelt speel je de rol van Claude, die in het begin van het spel wordt beschoten door zijn vriendin. Hij overleeft het, maar gaat wel voor 10 jaar de gevangenis in vanwege zijn eerdere misdaden samen met zijn toenmalige vriendin. Vanuit hier begint de eerste missie, die daarna vol staat van spanning en uren speelplezier! Alle missies staan onder leiding van 2 rivaliserende maffiafamilies waar je beide voor gaat werken, genaamd de Leone en Forelli families.

Meer spelinformatie kun je vinden door te klikken op onderstaande link:

http://nl.wikigta.org/wiki/GTA_III