GTA top 7
review review
review review
review review
review De vetste GTA games hier op GTAwereld.nl, check ze nu!
Aanbieding van de maand
Grand Theft Auto V
  • Beste graphics tot nu toe
  • Gigantisch veel missies
  • Uren speelplezier

GTA II - Personages

GTA 2 maakt, anders dan GTA I, slechts gebruik van 1 character in het spel. Dit principe zou worden doorgevoerd in het vervolg van de spellenreeks. De hoofdrolspeler in het spel wordt in de handleidingen voorgesteld als ''Claude Speed'', maar je kunt er tevens voor kiezen om in het begin van het spel dit personage een andere eigen naam te geven gedurende het spel.

In GTA 2 heb je wel te maken met verschillende opdrachtgevers, meeste zijn allemaal leiders van een bepaalde bende, hiervoor voer je de missies uit. Hieronder volgt een overzicht van de personages:

Trey Welsh:         

Dit is de leider van de Zaihatsu Corporation in het Downtown District. Vermoedt wordt dat Welsh aan schizofrenie leidt. Hij heeft een voorliefde voor sportwagens, het casino en prostitutie, waarna hij stoned is.


Johnny Zoo:         

Gangleider van Yakuza. Deze Japanse man is veroordeeld voor meerdere massamoorden en wordt dus ''liefkozend'' Johnny Ice genoemd.


Elmo:             

Niet zo lief als zijn naamgenoot in Sesamstraat, aangezien hij leider is van de Loonies. Dat is niet zomaar, want Elmo is geestelijk gehandicapt en daarom ook knettergek.


Red Valdez:         

Een goed geklede man verraadt niet dat hij enorm verraderlijk is en leider van de Zaibatsu Corporation in de Residential District.


Doctor LaBrat:     

Leider van de SRS Scientists. Wie goed kijkt ziet het woord ''lab rat'' in zijn naam terug.


Billy Bob Bean    

Gangleider van de Rednecks en een uitgesproken fan van Elvis Presley.


Uno Carb:         

De leider van de Zaibatsu Corporation in het Industrial District. Een fanatieke heroïne verslaafde.


Jerkov:         

Russische leider van de Russische mafia en vroeger oorlogsveteraan uit de Sovjetunie. Evenals vele leiders verslaafd aan drugs.

Sunbeam:         

Gangleider van de aparte Hare Krishna beweging. Wil graag de mensheid vernietigen.