GTA top 7
review review
review review
review review
review De vetste GTA games hier op GTAwereld.nl, check ze nu!
Aanbieding van de maand
Grand Theft Auto V
  • Beste graphics tot nu toe
  • Gigantisch veel missies
  • Uren speelplezier

GTA II - Spelinformatie

De eerste versie van Grand Theft Auto bleek zo'n doorslaand succes, dat 2 jaar later een vervolg kwam. GTA verscheen allereerst op 22 oktober 1999 voor de Playstation 1. 5 dagen later verscheen  de game voor PC. Een gta 2 versie voor de Dreamcast en Game Boy Color zouden snel volgen. Wederom werd het spel gemaakt in het zogenaamde Top-Down perspectief. De gameplay werd van bovenaf gespeeld, met driedimensionale gebouwen om de omgeving extra kleur te geven. Natuurlijk zijn de graphics van het spel aanzienlijk verbeterd. Ook het genre van het spel was weer vergelijkbaar, namelijk Action-Adventure.

GTA 2 is het enige spel dat te spelen is in een stad die nooit meer zou terugkeren in de Grand Theft Auto serie, namelijk Anywhere City. Het gebied in het spel nu geen meerdere steden, maar juist 3 stadsdistricten. De naam Anywhere City staat symbool voor de vrijheid die je hebt tijdens het spel, want buiten de missies om kun je je natuurlijk vermaken met het stelen van auto's en het schieten op gangsters.

Naast de stad zijn ook de graphics, zoals eerder genoemd, aanzienlijk veranderd. Het basisprincipe van de eerste versie blijft gehandhaafd, alleen de missies zijn nu anders verdeeld. Missies zijn nu op te lossen in verschillende kleuren categorieën (groen, geel en rood), omdat er geen sprake meer is van meerdere steden in het spel zoals bij GTA I. Personages zijn inmiddels ook verdwenen, er is nu sprake van 1 hoofdrolspeler, die je elke naam naar keuze kunt geven.

Inmiddels is GTA 2 net als GTA I een echte klassieker tussen de Rockstar Games en dus heeft en uitgever een downloadbare versie van het spel beschikbaar gesteld, hieronder vindt je de link die je door verwijst naar de downloadpagina.

http://www.rockstargames.com/classics/