GTA top 7
review review
review review
review review
review De vetste GTA games hier op GTAwereld.nl, check ze nu!
Aanbieding van de maand
Grand Theft Auto V
  • Beste graphics tot nu toe
  • Gigantisch veel missies
  • Uren speelplezier

GTA IV - Spelinformatie

GTA IV werd voor de officiële release op  29 april 2008 op de Playstation 3 en de Xbox 360 al een absolute hit. Op 2 december van dat jaar zou ook PC volgen. Bij de introductie van GTA IV werden eerst een handvol trailers weggegeven. De eerste trailer kwam over het algemeen eerder dan de andere GTA-spellen uit de serie, wat ervoor zorgde dat de server van Rockstar Games, de uitgever van GTA, vastliep.

De meeste basisprincipes van het spel komen terug in deze game. GTA IV is volledig in 3D gemaakt en heeft nog betere graphics dan zijn voorganger San Andreas, ook mede doordat dit het eerste GTA-spel is dat is gemaakt voor de consoles met betere en snellere ondersteuning, namelijk PS3 en Xbox. Tevens werd GTA IV, zo bleek later natuurlijk, het eerste spel sinds tijden dat weer een uitbreidingspakket aanbood. De versies 'The Lost and Damned' en 'The Ballad of Gay Tony' verschenen op respectievelijk 17 februari 2009 (Xbox 360)/16 april 2010 (PS3/PC) en 29 oktober 2009 (Xbox)/16 april 2010 (PS3/PC). Iedere uitbredingsset heeft weer andere hoofdrolspelers en andere missies, voor een vollediger spel en tevens een leuk spel.

Het spel is volledige geïntegreerd in Liberty City en dus is het alweer de derde keer dat het spel neerstrijkt in de parodiestad van New York City. Deze keer is de stad veel realistischer en komen veel monumenten in de game naar voren die erg veel lijken op monumenten die in New York staan, zoals The Empire State Building, het vrijheidsbeeld en het Chrystal Building.

GTA IV heeft een hoop nieuwe snufjes die te vermelden zijn. Zo is het mogelijk om nu bij bepaalde missies keuzes te maken of je een bepaalde character vermoord of niet. Dit heeft uiteraard bepaalde gevolgen voor het verloop van de game, dit zal echter geen grote gevolgen hebben voor het verloop van het spel.

Multiplayer modus is tevens ook mogelijk bij GTA IV. Niet zoals met de meeste GTA spellen met 2 personen, maar deze keer zelfs met 16/32 spelers via het internet. Door middel van de multiplayer modus kan je een bepaalde rang verdienen ten opzichte van je medespelers, wat ervoor zorgt dat je geld en respect ook hoger wordt. Voor meer informatie, zie onderstaande link:

http://nl.wikigta.org/wiki/Multiplayer_%28GTA_IV%29