GTA top 7
review review
review review
review review
review De vetste GTA games hier op GTAwereld.nl, check ze nu!
Aanbieding van de maand
Grand Theft Auto V
  • Beste graphics tot nu toe
  • Gigantisch veel missies
  • Uren speelplezier

GTA I - Spelinformatie

Elke goede serie aan games heeft natuurlijk een begin en daar is Grand Theft Auto geen uitzondering in. De eerste versie van Grand Theft Auto is in Oktober 1997 uitgebracht op verschillende consoles en bleek al snel een daverend succes. Het bleek tevens het begin van een succesvolle reeks aan misdaadspellen, geplaatst in het genre Action-Adventure. Dat is niet zomaar, want jij en ik weten nu waarom Grand Theft Auto zo'n gewaardeerde game serie is, want wedden dat jij dat ook vind!

GTA I is (voor haar tijd) een revolutionair spel, dat toen nog in Top-Down view is gemaakt. Top-Down betekent dat bijna het gehele spel is gemaakt vanaf een bovenaanzicht. Dit betekent niet dat het spel niet 3D is, want de gebouwen in het spel zijn gewoon driedimensionaal ontwikkelt.

GTA I is opgebouwd uit een serie van levels, die je moet vervullen in steden die later nog extra bekendheid zouden verschaffen in hun eigen GTA-versies. In de steden Liberty City (gebaseerd op New York), Vice City (Miami) en San Andreas (San Francisco) speel je een groot aantal missies. De missies zijn in de diverse steden te spelen. Elke stad heeft 2 hoofdstukken aan missies, de zogenaamde missieseries. Het is niet nodig om elke missie uit te spelen in een hoofdstuk. Als je naar verloop van tijd genoeg punten (of geld) hebt verdient in de missies, kun je vervolgens vrij gemakkelijk verder in het spel. Bij een bepaald bedrag of puntenaantal speel je namelijk missies vrij en kun je zo verder.
De eerste versie van Grand Theft Auto heeft (anders dan de andere versies) niet een bepaald hoofdpersoon. Je kan voor het vervullen van de missies kiezen uit 8 verschillende personages, die elk hun unieke karaktereigenschappen bezitten. Er is ook de keuze uit een leuk aanbod aan wapens met ieder verschillende eigenschappen.

In april 1999 is er voor Grand Theft Auto I nog een uitbreidingspakket op de markt gekomen, genaamd GTA London 1969. Deze uitbreidingsset biedt met 32 nieuwe missies een hoop mogelijkheden en bleek een succesvol eerste vervolg op de allereerste GTA game.